Written by admin

BOUWBEDRIJF NHM-IJZERMAN B.V. ERKEND LEERBEDRIJF

Vanaf deze week mogen wij ons als erkend leerbedrijf presenteren. Genaamd WIJ LEIDEN VAKMENSEN OP. Met 3 erkende leermeesters binnen ons bedrijf kunnen wij  leerlingen de fijne kneepjes van het vak leren. Leerlingen met een BBL opleiding of een BOL opleiding kunnen bij ons terecht.  Wij voldoen aan alle eisen, en veiligheid om jonge jongens op te leiden tot een vakbekwaam timmerman, metselaar , tegelzetter oftewel een echte allrounder. Doordat wij onze projecten met veel zorg en precisie aanpakken/opleveren/afronden laat dit een goede naam achter bij de vele klanten die wij in Heerde en omstreken de afgelopen 153 jaar hebben opgebouwd.

BOUWBEDRIJF NHM-IJZERMAN B.V.

WIJ leiden vakmensen op ( oog op en naar de toekomst )

Written by admin

BOUWEN EN WERKEN AAN EN VOOR DE TOEKOMST!!

Afgelopen week hebben de 2 leermeesters van BOUWBEDRIJF NHM-IJZERMAN B.V. hun jaarlijkse scholingsdag weer gehad. Deze dag werd afgerond met 2 keer een behaald diploma, zodat zij hun vak  kennis op een goede manier kunnen over brengen op onze leerlingen.

PROFICIAT !!!!!!!

 

 

 

Written by admin

GEZOCHT ALLROUND TIMMERMAN,

Gezocht: Allround timmerman

Ben je:

– Allround timmerman met ruime ervaring
– 40 uur per week beschikbaar.
– In het bezit van rijbewijs BE
– Ervaring in tegelzetten, metselen, renovatie,
– Woonachtig in een straal van 10 km rond Heerde
– In staat zowel in teamverband als zelfstandig te werken?

Kwaliteit leveren en oog voor detail staan bij ons hoog in het vaandel.

Beschik jij over deze punten

Dan zijn we wellicht op zoek naar jou!

Wij zijn een kleinschalig bedrijf met opdrachten van elke omvang. Wij bieden een leuke afwisselende baan bestaande uit verschillende projecten in de regio.

Ben je op zoek naar een veelzijdige baan? Stuur dan je cv naar info@nhm-ijzerman.nl.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Written by admin

Werkzaamheden week 10 BOUWBEDRIJF NHM-IJZERMAN B.V.

Week 10: Deze week weer goed afgesloten met afgeronde werken en nieuwe opgestarte werken. In Deventer hebben we de garage die omgebouwd werd tot bijkeuken en kantoor afgerond. Hier heeft de stukadoor zijn werkzaamheden verricht en hebben wij de laatste aftimmeringen aan gebracht en afgewerkt. Als het stucwerk voldoende gedroogd is zal de opdrachtgever zelf de schilderwerkzaamheden verrichten.

Ook wordt er hard gewerkt in Schalkhaar om te zorgen dat het huis voor 29 Maart opgeleverd is omdat dan de verhuizing plaats zal vinden. Hier hebben wij afgelopen week de laatste werkzaamheden verricht. Hier is het beslag op de binnendeuren aangebracht. Nog een aantal puntjes op de i zetten zodat we hierna kunnen starten met de sloop van het bestaande bijgebouw waarop wij een nieuwe aanbouw gaan realiseren in innovatieve stijl.

Ook is er gestart met de enorme interne renovatie van een woonhuis in Lemmer. Hier is de klant afgelopen week al druk geweest om de huidige bestaande vloer te verwijderen. Deze balklaag van deze vloer was aangetast door de vochtige kruipruimte waardoor de balken in zoverre weggerot waren dat deze verwijderd moesten worden, omdat hier geen eer meer aan te behalen viel. Het bestaande leidingwerk ( gas, w+k water, elektra, cv ) orden geheel vernieuwd. Aankomende week gaan we als eerst beginnen met het vervangen van het raamkozijn voor een deurkozijn met 2 openslaande deuren, 2 zijlichten + bovenlicht met ventilatierooster. Hier wordt het terrasraam naar beneden ingezaagd waarin we na het slopen van deze muur het nieuwe kozijn kunnen plaatsen. Daarna zullen we de bestaande voorzetwanden in de woning onder stempelen om de overgebleven stukken balklaag te kunnen weghalen waar deze wanden op gemonteerd zijn. Dan wordt er Woensdag 13m3 vulzand aangebracht, afgetrild en afgereid waarop wij de hoogwaardige eps isolatieplaten ( rc 3,8 ) kunnen leggen. Hier worden de wapeningsnetten op geplaatst en vastgevlochten zodat we aan het eind van de week de nieuwe betonvloer kunnen gaan storten.

Verder hebben we afgelopen week nog een kozijn vervangen voor een nieuw kozijn met draaikiepraam. Pannenlatten aangebracht + dakpannen uitleggen, ondervorst + nokvorst plaatsen voor een klant in Hattem. Kalkzandsteen blokken verlijmen voor een klant in Almere.

 

BOUWBEDRIJF NHM-IJZERMAN B.V.

 

Written by admin

GEZOCHT ALLROUND TIMMERMAN ( 35-50 jaar )

Gezocht: Allround timmerman

Ben je:
– Allround timmerman met ruime ervaring (leeftijd 35-50 jaar)
– 40 uur per week beschikbaar.
– In het bezit van rijbewijs BE
– Ervaring in tegelzetten, metselen, ect
– Woonachtig in een straal van 10 km rond Heerde
– In staat zowel in teamverband als zelfstandig te werken?

Kwaliteit en oog voor detail staan bij ons zeer hoog in het vaandel!!

Beschik jij over deze punten??

Dan zijn we wellicht op zoek naar jou!

Wij zijn een kleinschalig bedrijf met opdrachten van elke omvang. Wij bieden een leuke afwisselende baan bestaande uit verschillende projecten in de regio.

Ben je op zoek naar een veelzijdige baan? Stuur dan je cv naar info@nhm-bouw.nl

Written by admin

Werkzaamheden BOUWBEDRIJF NHM-IJZERMAN B.V.

Week 9: Door de toenemende drukte en de groei van ons bedrijf hebben we afgelopen week bus 5 in gebruik genomen. Om zo onze klanten nog beter van service te kunnen voorzien en om de geaccordeerde werken op te kunnen starten. Aankomende week de binneninrichting voor elkaar maken zodat deze bus voorzien is van het benodigde gereedschap om de weg om te gaan.

Het project Heerderhaegen is op de vensterbank na zover afgerond. Afgelopen Maandag heeft boverhoff uit Heerde met behulp van een enorme muurzaag de 20 cm dikke gewapende beton muur ingezaagd waar het nieuwe kunststof/aluminium kozijn in geplaatst zal moeten worden. Na dit zaagwerk hebben wij de kantstukken geplaatst waar het kozijn in gemonteerd is. De keramische tegels weer terug geplaatst + de isolatie omdat deze extra ruimte nodig was voor de geleider van de muurzaag. De boven- en onderzijde d.m.v. loodvervanger ( op kleur )  aangebracht om de waterdichtheid te waarborgen en het een fraai gezicht te geven. Volgende week de maatwerk holoniet vensterbank plaatsen + de koplatten.

Ook aan de Zwolseweg in Heerde zijn we weer begonnen met het verlijmen van het rockpanel, omdat dit de week ervoor door het koude weer niet kon. Vandaag de windveren aan de voorzijde er aan gemaakt. Wat een verbetering!!!! Deze week gaan we verder met de overige delen te verlijmen zolang het weer het ons toe laat.

Bij onze overburen aan de Kerkdijk zijn wij begonnen met de herstelwerkzaamheden van de monumentale brug waar vorig jaar een auto tegenaan is gereden. De verwijderde onderdelen van de brug zijn met aandacht schoongemaakt en voorzien van een nieuwe laag verf, omdat de auto nogal wat schade had aangericht aan het verfwerk. Het vernielde metselwerk is uitgetand en opnieuw in gemetseld. Na voldoende uitharding zullen hier de betonnen sierblokken weer op gelijmd worden waarna het leuningwerk, kolom, staanders weer herplaatst gaan worden zodat de brug weer in authentieke staat hersteld is.

Ook in Schalkhaar lopen de werkzaamheden van de interne verbouwing op hun einde. Vandaag hebben we het oude beslag van de deuren verwijderd en alles voor zien van meerpuntsluitingen met allemaal gelijksluitende cilinders. Hier hopen wij over een week of 4 te kunnen starten met een enorme aanbouw achter het huis.

BOUWBEDRIJF NHM – IJZERMAN B.V.   BOUWT EN GROEIT

 

 

 

 

 

 

Written by admin

Werkzaamheden week 8 Bouwbedrijf NHM-IJZERMAN B.V.

Week 8: Een week waarin we weinig tot geen last van de kou hebben gehad door de diverse projecten binnenshuis aan te pakken. Buiten was het gewoon, zonder de zon niet te doen dus dan zorgen we er voor dat ons personeel binnen verder kan. Natuurlijk zijn er momenten dat we altijd wel wat van kou te pakken hebben gehad, maar dat nemen we voor lief. In Hattem hebben we, door het akkoord van de verzekeringsmaatschappij te hebben gekregen, de schade hersteld aan de stacaravan waar een boom bovenop was gevallen. Hier hebben we een stuk uit het dak gezaagd omdat de regels van de dakconstructie afgebroken waren, deze hebben we vernieuwd.  Toen de nieuwe beplating aangebracht zodat installatiebedrijf Koller het dak dicht opnieuw dicht kon branden. Hier hebben we ook het nieuwe boeideel in onze werkplaats op maat gefreesd, geschuurd, ect. zodat deze perfect aan sluit tussen de 2 bestaande, ( blijven zittende )delen. Nu nog 2 aflaklagen eroverheen zodat het nieuwe hout beschermd blijft en er geen verschil meer te zien valt, tussen oud en nieuw.

Ook hebben we bij een klant in Wapenveld een keramische laminaat vloer gelegd in wild verband. De klant had hier al vloerverwarming in liggen maar was de bestaande tegel een beetje zat. De eigenaar heeft zelf de vloer eruit gesloopt en d.m.v. een kleine demonstratie van ons de vloer vlak gefreesd. Na de het uitmeten/verdelen van de tegel zijn we begonnen met het verlijmen van de vloer. Met het speciale level systeem  ligt deze vloer er enorm strak in en zijn ongelijke tegels uit de tijd  !!!!!! Bij mooi weer kunnen we het dakkapel nog aanpakken omdat de klant zeer wijs is met dit geleverde vakwerk.

In Deventer zijn we bijna zover om de laatste puntjes op de i te zetten. De wanden zijn geplaatst, het plafond is voor zien van gipsplaten en zijn rondom afgewerkt met een plint. Maandag begint de stukadoor met het af werken van de kalkzandsteenblokken door deze saus klaar af te pleisteren. Ook zullen de kozijnen van glas worden voorzien. Na dit project te hebben afgewerkt zal door de volle tevredenheid van de klant de badkamer aangepakt/gerenoveerd gaan worden.

Ook hebben we Vrijdag een start gemaakt om de voorbereidingen te treffen voor het inzagen van een kozijn aan de Eperweg in Heerde. Hier hebben we de bestaande tegels eraf gehaald + rondom 1 tegel extra om te zorgen dat het sloopbedrijf de geleiders kan bevestigen om de 20 cm dikke gewapende betonwand in te zagen. Binnenin de woning hebben we een speciale constructie gemaakt zodat er binnen in het appartement geen water kan komen. De sloper zal de betonwand in diverse kleine stukken gaan zagen om dan deze handzame blokken gemakkelijk af te kunnen voeren. De planning is dat middenin de week het kunststofkozijn compleet afgewerkt is met kantstukken, koplatten en een mooie composieten vensterbank.

BOUWBEDRIJF NHM-IJZERMAN B.V.

 

 

Written by admin

Werkzaamheden week 7 BOUWBEDRIJF NHM-IJZERMAN B.V.

Week 7: Dat is weer een tijdje geleden dat wij onze werkzaamheden van de afgelopen weken vermeld hebben. Door de enorme drukte binnen ons bedrijf hebben wij hier de afgelopen 2 weken weinig/ tot geen tijd voor gehad.  Nu de rust een beetje weder gekeert is, is er in de afgelopen 2 weken veel gebeurt.

In Schalkhaar zijn wij bijna zover met de interne verbouwing. Wij hebben dit woonhuis voorzien van nieuwe ramen, deuren, en veiligheidsbeslag + tochtstrippen. Aankomende week wordt het glas geplaatst met de ventilatieroosters. De deuren zijn op locatie voorzien van een 3 puntsluiting met veiligheidskommen + beslag. Dit doen we om zo te zorgen dat de bestaande sparingen van de oude sluitplaat weg gefreesd worden achter onze nieuwe kommen. Zo is er weinig tot geen plamuurwerk nodig. Ook is de installateur bezig geweest met het infrezen van de sleuven voor de ( hoofd )vloerverwarming. Woensdag is de vloerverwarming gelegd en zijn de leidingen afgestreken met een dunne laag egaline. Vrijdag is hier de gehele vloer voorzien van egaline waarop binnenkort de nieuwe pvc vloer wordt gelegd.

Ook is de badkamer in Hattemerbroek klaar. Alle tegels zijn geplaatst, ingewassen en afgekit. Nu is het werk voor de installateur om de sanitaire voorzieningen af te monteren. Aankomende week wordt de wc op de beneden verdieping voorzien van tegels. Hier is het inbouwframe met het plafond al door ons afgetimmerd.

In Deventer wordt er door onze jongens ook hard gewerkt om de garage om te bouwen tot bijkeuken, kantoor. Het bestaande achtergevelkozijn is vervangen door eenzelfde kozijn wat ook in de serre zit aan het bestaande woonhuis. De bestaande garagedeur aan de voorzijde heeft plaats gemaakt voor een nieuwe entree ( achter deur kozijn ) met een breed kozijn met hierin een draaikiepraam. De tussenwand met binnendeurkozijn is ook geplaatst om de scheiding te creëren tussen bijkeuken en kantoor. Aankomende week wordt de binnen aftimmering afgerond, en het aanbrengen van de w.r.c. rabatdelen. Daarna kan de stukadoor aan de slag.

In Zwolle hebben we enkele jaren geleden een aanbouw voorzien van een nieuw kozijn + een complete interne verbouwing.  Hier was de klant zo content en tevreden mee, dat hij ons nogmaals vroeg om de gevelbekleding van het woonhuis en praktijk ruime te vernieuwen. Hier heeft het oude trespa plaats gemaakt voor het nieuwe onderhoudsvrije plaatmateriaal wat in dezelfde kleur als de praktijkruimte is aangebracht. Ook is de afvoer van de overkapping  boven de voordeur weggewerkt in samenwerking met Dijkslag dakwerken. De klant vond de afvoer niet mooi en deed al het zand uit de voegen spoelen.

Ook aan de Zwolseweg in Heerde hebben we de afgelopen week de goten en overstekken uit getimmerd. Doordat we het onderhoudsvrije materiaal gaan verlijmen om de nieuwe constructie moet het + 5 graden wezen voor de lijm die hieronder aangebracht wordt. Dus dit laat nog even op zich wachten, want wij staan voor ons product dus wordt er aan de voorschriften voldaan.

Als laatst hebben we de monumentale brug aan de Kerkdijk geheel gedemonteerd. Hier is vorig jaar een auto tegen aan gereden waarvan de bestuurder (ster) onwel was geworden. De grote gietijzeren pilaar was gescheurd en kapot. Ook is de leuning gebroken en verschoven. De 2 hardstenen blokken die aan de voorzijde van de brug lagen zijn zover beschadigd dat deze opnieuw zijn besteld. De pilaren en leuningen worden door een lasbedrijf in oude ere hersteld. Het metselwerk is inmiddels uitgetand. Zodra de vorst verdwenen is zullen wij het metselwerk weer herstellen en kunnen de leuningen, pilaar, en hardstenen blokken weer in oude harmonie geplaatst worden.

 

BOUWBEDRIJF NHM-IJZERMAN B.V.

 

Written by admin

Werkzaamheden week 5 BOUWBEDRIJF NHM-IJZERMAN B.V.

Week 5 : Weer een drukke week achter de rug. De laatste metselwerkzaamheden aan de Andoornstraat in Heerde zijn afgerond. Het was wel een beetje behelpen met de nauwe tussenruimte i.v.m. de erfgrens van de buren. Hier hebben we de kleine opleverpunten klaar gemaakt en zijn de muren aan het eind van de week ingevoegd. En het eindresultaat mag er zeker wezen. De schilderwerkzaamheden zullen in het voorjaar plaats vinden. Wij bedanken de klant is het gestelde vertrouwen in ons en wensen hun veel plezier en genot van de grote aanbouw ( leefkeuken ).

Ook is de badkamer is samenwerking met Installatiebedrijf Koller afgerond. Hier hebben wij het tegelwerk, voegwerk, en kitwerk verzorgd. De voormontage en afmontage is gedaan door Installatiebedrijf Koller. Wat een plaatje !!!!!!!!!

Ook zijn wij weer begonnen met een badkamer in Hattemerbroek. Hier hebben wij het inbouw frame afgetimmerd, onderzijde bad dicht gezet en het plafond erin geplaatst. Hier is eind van de week de stukadoor in geweest. Aankomende week gaan wij hier ook beginnen met het tegelwerk.

Ook hebben wij een dakraam geplaatst in Apeldoorn. Hier heeft Dijkslag dakwerken de nodige schade gerepareerd ,waardoor er ook geconstateerd werd dat het dakraam vervangen diende te worden. Hier hebben we het oude dakraam verwijderd inc. aftimmering. Hiervoor in de plaats is een kunststof Velux tuimelvenster voor in de plaats gekomen. Ook de nieuwe aftimmering geplaatst en een verduisteringsgordijn opgehangen.

Aankomende week zal er ook weer in Schalkhaar gestart worden met een enorme interne verbouwing + aanbouw van 8m* 6m

BOUWBEDRIJF NHM-IJZERMAN B.V.

Written by admin

Werkzaamheden week 4 Bouwbedrijf NHM-IJZERMAN B.V.

Week 4: Weer een week achter de rug met mooie projecten. Afgelopen week hebben we veel akkoorden gekregen voor de offerte’s die we uitgebracht hadden van de schade die de storm onlangs had aangericht. Zo was er in Epe een woning met een aangelegen bakhuis waarbij de windveren en dekveren totaal van het huis afgerukt waren door de heftige wind. Hier hebben we voorgegronde Red Ceder boeidelen opnieuw pas gezaagd en aangebracht. Weer netjes geplamuurd zodat in het voorjaar de schilder dit weer af kan werken. Ook was er in Epe door de storm een boom op een overkapping gewaaid bij de achterdeur. Hier was het krombeel door midden gescheurd, glasplaat kapot, en de balklaag + goot waren afgebroken. Het krombeel en de nieuwe balklaag opnieuw gemaakt en goed in de grondverf gezet. Bij dit project hebben we het nieuwe krombeel weer herplaatst, balklaag gelegd en de gelaagde glasplaat hier boven op bevestigd.

Natuurlijk gaan ook onze ingeplande klussen door waarbij we bij een klant in Heerde het kozijn tussen de woonkamer en hal ( met veel glas ) dichtgezet hebben. Het bestaande enkele glas hebben we hieruit gehaald en afgevoerd. In het kozijn hebben we een nieuw regelwerk geplaatst en voorzien van isolatie, houten beplating aan beide zijden met hier over heen gipswandplaten. Ook de sluitnaden afgegaasd en dicht gezet met stuc. Daarna de aftimmering pas gemaakt zodat de klant in het weekend de wand kon behangen ( glasvezel behang ) en kon sausen.

Ook de badkamer renovatie in Zwolle verloopt spoedig. Het begint nu mooi op te schieten met de wandtegels. Aankomende week nog enkele dagen en dan verder met de vloer tegels.

Aankomende week weer genoeg te doen.

 

BOUWBEDRIJF NHM-IJZERMAN B.V.

 

 

1 2