Written by admin

Werkzaamheden week 7 BOUWBEDRIJF NHM-IJZERMAN B.V.

Week 7: Dat is weer een tijdje geleden dat wij onze werkzaamheden van de afgelopen weken vermeld hebben. Door de enorme drukte binnen ons bedrijf hebben wij hier de afgelopen 2 weken weinig/ tot geen tijd voor gehad.  Nu de rust een beetje weder gekeert is, is er in de afgelopen 2 weken veel gebeurt.

In Schalkhaar zijn wij bijna zover met de interne verbouwing. Wij hebben dit woonhuis voorzien van nieuwe ramen, deuren, en veiligheidsbeslag + tochtstrippen. Aankomende week wordt het glas geplaatst met de ventilatieroosters. De deuren zijn op locatie voorzien van een 3 puntsluiting met veiligheidskommen + beslag. Dit doen we om zo te zorgen dat de bestaande sparingen van de oude sluitplaat weg gefreesd worden achter onze nieuwe kommen. Zo is er weinig tot geen plamuurwerk nodig. Ook is de installateur bezig geweest met het infrezen van de sleuven voor de ( hoofd )vloerverwarming. Woensdag is de vloerverwarming gelegd en zijn de leidingen afgestreken met een dunne laag egaline. Vrijdag is hier de gehele vloer voorzien van egaline waarop binnenkort de nieuwe pvc vloer wordt gelegd.

Ook is de badkamer in Hattemerbroek klaar. Alle tegels zijn geplaatst, ingewassen en afgekit. Nu is het werk voor de installateur om de sanitaire voorzieningen af te monteren. Aankomende week wordt de wc op de beneden verdieping voorzien van tegels. Hier is het inbouwframe met het plafond al door ons afgetimmerd.

In Deventer wordt er door onze jongens ook hard gewerkt om de garage om te bouwen tot bijkeuken, kantoor. Het bestaande achtergevelkozijn is vervangen door eenzelfde kozijn wat ook in de serre zit aan het bestaande woonhuis. De bestaande garagedeur aan de voorzijde heeft plaats gemaakt voor een nieuwe entree ( achter deur kozijn ) met een breed kozijn met hierin een draaikiepraam. De tussenwand met binnendeurkozijn is ook geplaatst om de scheiding te creëren tussen bijkeuken en kantoor. Aankomende week wordt de binnen aftimmering afgerond, en het aanbrengen van de w.r.c. rabatdelen. Daarna kan de stukadoor aan de slag.

In Zwolle hebben we enkele jaren geleden een aanbouw voorzien van een nieuw kozijn + een complete interne verbouwing.  Hier was de klant zo content en tevreden mee, dat hij ons nogmaals vroeg om de gevelbekleding van het woonhuis en praktijk ruime te vernieuwen. Hier heeft het oude trespa plaats gemaakt voor het nieuwe onderhoudsvrije plaatmateriaal wat in dezelfde kleur als de praktijkruimte is aangebracht. Ook is de afvoer van de overkapping  boven de voordeur weggewerkt in samenwerking met Dijkslag dakwerken. De klant vond de afvoer niet mooi en deed al het zand uit de voegen spoelen.

Ook aan de Zwolseweg in Heerde hebben we de afgelopen week de goten en overstekken uit getimmerd. Doordat we het onderhoudsvrije materiaal gaan verlijmen om de nieuwe constructie moet het + 5 graden wezen voor de lijm die hieronder aangebracht wordt. Dus dit laat nog even op zich wachten, want wij staan voor ons product dus wordt er aan de voorschriften voldaan.

Als laatst hebben we de monumentale brug aan de Kerkdijk geheel gedemonteerd. Hier is vorig jaar een auto tegen aan gereden waarvan de bestuurder (ster) onwel was geworden. De grote gietijzeren pilaar was gescheurd en kapot. Ook is de leuning gebroken en verschoven. De 2 hardstenen blokken die aan de voorzijde van de brug lagen zijn zover beschadigd dat deze opnieuw zijn besteld. De pilaren en leuningen worden door een lasbedrijf in oude ere hersteld. Het metselwerk is inmiddels uitgetand. Zodra de vorst verdwenen is zullen wij het metselwerk weer herstellen en kunnen de leuningen, pilaar, en hardstenen blokken weer in oude harmonie geplaatst worden.

 

BOUWBEDRIJF NHM-IJZERMAN B.V.

 

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *