Written by Dennis Oonk

Wees voorbereid en maak uw huis winterklaar

Tips voor het winterklaar maken van uw woning en tuinmeubels.

Is uw huis al winterklaar? Ondanks dat de winter nog niet echt intrede heeft gedaan is het zeer verstandig om uw huis gereed te maken voor de winter. Graag geven we u een aantal tips om er voor te zorgen dat u niet voor verrassingen komt te staan.

Tip 1: Dakgoot bladvrij
Maak uw dakgoot bladvrij. Hierdoor kan het water goed wegstromen en afvoeren. U voorkomt hierdoor vervelende verstoppingen met alle gevolgen van dien. Kijk tijdens het schoonmaken van de dakgoten gelijk even of er geen scheuren of lekkages in de dakgoten zitten. Er op tijd bij zijn voorkomt hoge kosten.

Tip 2: Check uw dakpannen
Wanneer u bezig gaat met de dakgoot kunt u gelijk kijken of al uw dakpannen nog op de juiste plek liggen en nog heel zijn. Vervang kapotte dakpannen en leg de dakpannen die niet goed liggen weer op de juiste positie. Ook in Nederland kan het met regelmaat flink waaien en stormen en dan is het een geruststellend gevoel dat uw dakpannen blijven liggen.

Tip 3: Verwarming
Een winter zonder verwarming is erg vervelend. Uw CV ketel en radiatoren hebben met regelmaat een keuring nodig om optimaal te kunnen blijven presteren. Dit kunt u zelf doen indien u kennis van zaken heeft, maar mocht dit ontbreken schakel dan een vakman in.

Tip 4: Tuinmeubels
Maar al te vaak komt het voor dat tuinmeubels in de winter buiten blijven staan. Ondanks dat ze er prima bestand tegen kunnen zijn is het voor de langere termijn toch verstandiger om de tuinmeubels goed schoon te maken en binnen te zetten. Mocht dit niet mogelijk zijn probeer ze dan met winterbestendig materiaal af te dekken.

Mocht u ergens zelf niet uitkomen schroom dan niet om ons te bellen. Wij staan graag voor u klaar.

0

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *