Written by admin

Bespaar geld door het isoleren van uw woning

Door uw woning te isoleren, kunt u geld besparen en wooncomfort creëren.

Door uw woning te isoleren, kunt u geld besparen. Bovendien creëert u een hoger wooncomfort door een aangenamer binnenklimaat, voor zowel in de zomer als in de winter.

Met vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie of dubbel glas voorkomt u warmteverlies. Daardoor is uw energieverbruik lager. Bovendien belast u het milieu minder (minder CO2 uitstoot). Vooral in oude huizen valt winst te behalen.

Welke isolatiemaatregelen?

Welke maatregelen geschikt zijn voor uw woning, hangt af van de isolatie die al in uw woning aanwezig is. Maak dus eerst een volledige inventarisatie. Het aanpakken van naden en kieren, de isolatie van cv-leidingen en isolatie van het dak of de zoldervloer zijn zeer kosteneffectief.

Vloerisolatie
Ongeveer 15% van de warmte in huis ontsnapt via de vloer op de begane grond. Goede vloerisolatie bespaart energie en scheelt koude voeten.

Gevelisolatie
De gevel is een muur die grenst aan de buitenlucht. Bij gevelisolatie wordt aan de binnenzijde of buitenzijde isolatie aangebracht. Daardoor verliest de woning minder warmte.

Dakisolatie of vlieringisolatie
Via het dak gaat ongeveer 30% van de warmte verloren. Om dit warmteverlies te verminderen, kunt u aan de binnenzijde of buitenzijde van het dakbeschot van een pannendak isolatiemateriaal (laten) aanbrengen.

Isolatie door dubbel glas
Er zijn verschillende soorten dubbel glas met verschillende isolatiewaarden.

0

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *